6 lucruri pe care nu le stiai despre masajul anticelulitic
Masajul are nenumarate beneficii asupra organismului. In primul rand, actioneaza asupra pielii, stimuleaza circulatia si creste pragul de sensibilitate cutanata, insa are, de asemenea, un rol important in a relaxa sistemul nervos si cel muscular.
Celulita este o alterare a tesutului conjunctiv subcutanat, ce afecteaza dermul si hipodermul. De cele mai multe ori este localizata pe coapse, fese, solduri, partea inferioara a genunchilor si partea superioara a bratelor .
1.Masajul anticelulitic se face in mod normal cu ulei, ce poate contine cel mult doua esente diferite. In caz contrar, pot aparea diferite iritatii cutanate.
2. Ceea ce multi dintre noi nu stim este ca cel mai sanatos pentru organism este masajul cu pudra de talc. Din pacate, pudra de talc este adesea evitata de maseuri pentru ca ingreuneaza mult manevrele.
3. Un bun masaj anticelulitic nu lasa vanatai! Vanataile inseamna spargerea capilarelor care nu se mai refac, acestea nefiid vascularizate. Este adevarat ca celulita doare, iar masajul pentru combaterea ei este destul de greu de suportat.
4. Acest tip de masaj dureaza intre 60 si 90 de minute, in functie de zona afectata. Penntru a fi eficient, masajul este insoti de un drenaj limfatic si de un consum ridicat de apa. Acestea ajuta la drenarea si la eliminarea toxinelor din organism.
5. Masajul regulat, impreuna cu miscarea si consumul de apa, reduce vizibil aspectul de “coaja de portocala”, stimulează supleţea şi elasticitatea pielii precum şi a ţesuturilor subcutanate activând circulaţia sângelui.
6. Este indicata o atentie sporita asupra alimentatiei - mai multe fructe şi legume negatite - scaderea consumului de glucide rafinate, in special zaharul, evitarea carnii grase, combinatiile de paine cu carne, reducerea consumului de alcool ,cafea, tutun si sucurile dulci şi acidulate.