Electroterapie
Electroterapia este o forma de terapie care utilizeaza stimularea electrica pentru a ajuta organismul sa se vindece si sa se recupereze dupa ce a fost vatamat. Multi specialisti considera ca electroterapia poate mentine durerea sub control si contribuie la accelerarea procesului de vindecare. Stimularea electrica transcutanata nervoasa Cea mai comuna forma de electrostimulare transcutanata este stimularea electrica transcutanata a nervilor sau TENS. TENS foloseste electrozi mici care sunt fixati la nivelul pielii. Terapeutul care administreaza tratamentul poate ajusta intensitatea energiei electice care curge prin elelectrozi in functie de nivelul de confort si tipul de tratament adecvat pentru pacient, prin intermediul unui ecran al aparatului.
Cum actioneaza electroterapia?
Electroterapia actioneaza prin blocarea semnalelor care strabat nervii. Mesajele nervoase sunt de natura electrica si curentul electric care provine de la aparat perturba semnalul neurologic. Un alt beneficiu, este ca electricitatea stimuleaza eliberarea de endorfine care sunt calmante naturale produse de organism. Indiferent de situatie, stimularea nervoasa electrica transcutanata ramane o tehnica frecvent utilizata pentru controlul durerilor de spate si se bucura de utilizare pe scara larga.
In general, tratamentul prin stimulare electrica furnizeaza un curent de joasa intensitate, perceput de bolnav sub forma unor pulsatii, care actioneaza asupra muschilor si terminatiilor nervoase. Acest curent electric determina in mod constant contractarea si relaxarea muschilor. Stimularea repetata poate determina consolidarea si relaxarea muschilor, fapt ce duce la diminuarea durerii.
Exista mai multe tipuri de electroterapie, utilizate in prezent. Cea mai comuna este, insa, cea transcutanata. Frecventa semnalului electric este reglabila, permitand potrivirea intensitatii si timpului tratamentului. Semnalul de frecventa poate fi perceput ore in sir fiind suportabil de catre bolnav, iar disconfortul este redus. Oricum, tratamentul care implica utilizarea de frecvente inalte are o durata destul de scurta de timp. Tratamentul TENS cu frecventa joasa este mai inconfortabil si poate dura intre 20-30 de minute, dar efectele sale au o persistenta mai lunga in timp.
Stimularea galvanica este un alt tip comun de electroterapie, fiind utilizata mai ales in tratarea leziunilor acute, insotite de sangerari sau umflaturi. In acest caz, curentul electric se aplica direct pe zona si poate fi folosit pentru a opri inflamatia si a grabi vindecarea.
Informatii despre Aparat TENS de electrostimulare si acupunctura
Caracteristici:
1. Foloseste controlul digital asupra electro-stimularii, eliminand senzatiile de discomfort.
2. Aparatul combina viteza si timpul de masaj, in functie de zona corpului astfel incat eficienta sa fie optima.
3. Permite utilizatorului sa aleaga deasemenea manual, 7 moduri diferite de operare, la diferite viteze. Modificarile modului de operare se pot face si in timpul programului ales.
4. Aparatul dispune de 4 programe diferite, aplicabile in functie de partile corpului unde se face tratamentul
5. Aparatul dispune de un senzor de control al conectarii pad-urilor, astfel incat se va inchide automat in caz de atasare necorespunzatoare
6. Aparatul se inchide automat la 15min de neutilizare.
Funcţii:
1. Amelioreaza durerea de umeri, spate, talie si alte parti ale corpului prin electro-stimulare electronică
2. Calmeaza si reduce oboseala cu tehnici de masaj prin vibratii
3. Infrumusețeaza și restabileste flexibilitatea pielii cu impulsuri de curent de joasă frecvență
4. Tonifica musculatua
5. Permite tratamentul cu acupunctura
6. Adoptă sistem de control digital, acesta nu dă nici o senzație de disconfort, cum ar fi usturime sau înțepături
7. Modul de utilizare, viteza și durata tratamentului sunt foarte bine combinate pentru a face utilizarea cu maxima eficienta
Oferta KinetoSpa
In functie de afectiune si de zona afectata se utilizeaza electroterapia 15 min si 15 minute masaj pe aceeasi zona la pretul de 40 lei.
Aceste proceduri se utilizeaza in:
-dureri de umeri
-dureri de genunchi
-dureri de glezne
-dureri de cap,
-dureri de spate, cervical, dorsal, lombar
-febra musculara, intinderi musculare
-tendinite, artroze