top of page

Ce este exfolierea si cum sa o facem?

Exfolierea elimina celulele moarte, facand loc celulelor noi sa iasa la suprafata si lasand pielea sanatoasa si curata.

Exfolierea mecanica este mai des realizata si presupune indepartarea fizica a celulelor moarte cu ajutorul unui produs abraziv. Exista bureti, perii fine si manusi ce pot fi utilizate, fiind indicata curatarea pielii prin miscari circulare. In cadrul exfolierii mecanice se incadreaza si cremele si gelurile ce contin particule abrazive, dar si diversele variante facute in casa pentru exfoliere.

Exfolierea este esentiala, iar exfoliererea cu zahar este una din cele mai bune solutii la care poti apela. Ceea ce este minunat in cazul acestor solutii de exfoliere cu zahar este faptul ca ingredientele sunt naturale, le ai in casa, sunt ieftine si extrem de eficiente.

Exfolierera cu zahar o poti face la dus, de doua-trei ori pe saptamana, pentru ca este blanda si foarte usor de facut. Poti prepara orice cantitate de crema exfolianta, dar este recomandat sa pastrezi proportiile. Este bine sa folosesti imediat preparatul pentru a beneficia de prospetimea ingredientelor.

Ingredientele pentru exfolierea cu zahar este urmatoarea. Combina parti egale de zahar alb (desi cel brun este optiunea ideala in materie de nutritie, zaharul alb functioneaza mai bine atunci cand in este vorba de piele) si glicerina vegetala.

In loc de glicerina vegetala poti sa folosesti un unt natural de corp: unt de shea sau unt de cacao (fara parfum sau conservanti). La acestea, poti adauga cateva picaturi de gel de aloe vera (de asemenea neparfumat) si, daca doresti sa imbini ingrijirea cu aromaterapia, completeaza cu o cantitate foarte mica din uleiul esential natural preferat - cel mai bine ulei de portocala si lavanda, cate o picatura.

Citeste si: 10 reguli pentru o exfoliere completa

Mai poti sa folosesti si ulei de masline, dar atunci proportiile de schimba. La doua linguri pline de zahar adauga o lingurita de ulei de masline si ulei esential pentru aroma. Preparatul trebuie folosit imediat.

Combina toate ingredientele intr-un recipient, apoi aplica solutia rezultata pe piele si maseaza usor, fara a freca insistent. In afara de trup, poti sa folosesti reteta de crema pentru exfoliere cu zahar si pentru fata (cele in care adaugi unturi naturale), pentru ca este hipoalergenica si tolerata inclusiv de pielea sensibila.

Lasa crema in contact cu epiderma 3-4 minute, pentru un efect optim, apoi clateste cu delicatete - si vei obtine o piele ca de bebelus!

Exfolierera cu zahar este ideala daca este facuta seara. Unge piele cu un lapte de corp dupa aceasta procedura si hidrateaza-te bine pentru ca efectul sa fie dublu si din interior, si din exterior.

Featured Posts
Recent Posts
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page