top of page

Ce trebuie sa stim despre masaj?

Cei mai multi dintre noi se gandesc la masaj doar ca la o metoda de relaxare. Si totusi, masajul nu se rezuma doar la a ne simti bine. Poate fi de ajutor pentru sistemul nostru imunitar, pentru recuperarea dupa efort sau dupa vreo boala, in eliberarea endorfinelor (“vinovate” de starea noastra de bine si analgezicile naturale pe care le produce organismul) sau in ameliorarea efectelor sarcinii. Una peste alta, masajul este util pentru sanatatea noastra fizica si psihica, in egala masura.

 

 

.

Masajul si efectele lui pozitive se cunosc inca de dinainte de anul 2000 i.H. Grecii si romanii utilizau masajul pentru a se mentine sanatosi si vigurosi si pentru a se vindeca mai repede in urma ranilor din razboaie. Ce poate face masajul? Mai jos sunt numai cateva dintre beneficiile pe care le poate avea asupra organismului nostru, atat sub aspect fizic, cat si psihic.

 

Cum ajuta masajul?

  -  Poate intari sistemul imunitar, stimuland fluxul limfatic.
  -  Poate fortifica musculatura.
  -  Ajuta la recuperarea organismului dupa un accident sau o interventie chirurgicala.
  -  Elimina disconfortul generat de sarcina.
  -  Imbunatateste aspectul si sanatatea pielii.
  -  Creste flexibilitatea articulatiilor.
  -  Reduce efectele depresiei si anxietatii.
  -  Ajuta la ameliorarea durerilor.
  -  Elibereaza endorfine.
  -  Reduce frecventa si durata crampelor musculare si carceilor.
  -  Imbunatateste fluxul de oxigen si nutrienti la tesuturi si organe.
  -  Reduce dimensiunile cicatricilor si vergeturilor.
  -  Ajuta la vindecarea arsurilor grave.
  -  Amelioreaza tensiunea ridicata.
  -  Indeparteaza celulita.


 

Unul dintre cele mai importante beneficii ale masajului este legat de reducerea stresului, cel care este responsabil pentru imbatranirea accelerata a organismului si pentru aparitia mai multor boli. Un alt beneficiu provine de la actiunea tamaduitoare a atingerii, aspect remarcat inca de la nou-nascuti (s-au observat imbunatatiri evidente in dezvolarea neuropsihica a copiilor nascuti inainte de termen, care au fost tinuti in brate in mod regulat). Oricum am privi lucrurile, un lucru este cert: masajul are efecte pozitive asupra functionarii organsimului, avand nu numai un efect relaxant, ci si unul cu implicatii directe asupra sanatatii noastre.

masaj , masaj , masaj , masaj ,masaj , masaj , masaj masaj masj masaj masaj masaj masaj masaj masaj masaj masaj masaj masaj masaj masaj masaj masaj

 

bottom of page